Menestyvä yritys johtaa positiivisella kädenjäljellä -tapahtuma 19.4.2023 klo 14 - 16

”Ravintoloiden positiivista kädenjälkeä kasvattamassa” on ollut Mission Positive Handprint -hankkeen tavoitteen kiteyttävä lausahdus. Missiona on ollut kääntää yrityksen vastuullisuus negatiivisesta jalanjäljestä positiiviseksi kädenjäljeksi. Hanke lähestyy loppuaan, ja ravintoloiden positiivisen kädenjäljen kasvattamiseen on kertynyt melkoinen määrä tietoa ja konkreettisia työkaluja.

Tapahtuman tavoitteena on:

  • Lisätä ymmärrystä mitä positiivinen kädenjälki tarkoittaa konkreettisesti ravintola-alalla. 
  • Oivalluttaa miten saada koko henkilöstö mukaan kädenjäljen kasvattamiseen.
  • Palauttaa mieleen, mitä tietoa ja millaisia työkaluja hankkeen aikana on kertynyt, ja mitä kenties vielä puuttuu.
  • Hahmottaa menestyksen mahdollisuudet ja haasteet huomioiva tiekartta tai palvelupolku ravintoloiden hyödynnettäväksi, positiivisen kädenjäljen kasvattamiseksi.

Ohjelma

Paikka: Etätapahtuma Zoomissa. Linkki lähetetään ilmoittautuneille ennen tapahtumaa.

Tervetulosanat

Positiivinen kädenjälki, Laura Lakanen, LUT.

Laura työskenetelee nuorempana tutkijana LUT yliopistolla Lappeenrannassa. Hän on väitellyt ympäristökädenjäljestä maaliskuussa 2023, ja työssään hän on keskittynyt kädenjälkimenetelmien kehittämiseen. Tällä hetkellä Laura työskentelee hankkeissa, joissa on tavoitteena muun muassa soveltaa kädenjälkeä uusin kohteisiin kuten vaikkapa kiertotalousratkaisujen arvioimiseen.

Muutosjohtaminen, Maija Suutarinen, yrittäjä

Maija on kovan luokan tekijä, vuoden lähiruokateko -palkinnonkin saaneen Hakamaan Lammastilan yrittäjä. Puheenvuorossaan Maija kertoo käytännönläheisin esimerkein mm. miten saada koko henkilöstö mukaan muutokseen, ravitsemisalan hektisessä ja muuttuvassa toimintaympäristössä. Yrittäjyyden lisäksi Maijalla on urallaan ehtinyt työskentelemään myös projektipäällikkönä TTS työtehoseuralla ja paljon muuta.

Rento työpajaosuus, Toimisto2030 toteuttamana

Toimisto2030 rakentaa kestävää tulevaisuutta osallistavilla yhteisöjen ja tiimien työpajoilla, oivalluttavilla työyhteisöjen valmennukslla ja koulutuksilla ja sparraamalla osaajia. Toimisto2030 on kestävän tulevaisuuden muotoilutoimisto Kuopiossa ja Helsingissä.