Ryhtiä ja vauhtia vastuullisuusviestintään suunnittelupohjien avulla

Suorituspaineet etenkin vastuullisuusteemoista viestittäessä ovat kovia. Useimmat tunnistavat vastuullisuusviestinnän tärkeyden, mutta hektisen arjen keskellä viestintä jää helposti ”sitten kun”-asteelle.

Hankkeen alkukartoitusta tehdessä ja työpajoissamme esille nousi selkeä tarve helppokäyttöisille työkaluille ja mallipohjille, jotka rohkaisisivat ja tukisivat viestinnän käytännön toteuttamista ravintoloissa. Hankkeen kaartuessa kohti loppuaan laitamme jakoon tuotoksemme: 

VASTUULLISUUSVIESTINTÄ RAVINTOLAMILJÖÖSSÄ -suunnittelupohja auttaa astumaan asiakkaan saappaisiin, ja kehittämään tilassa näkyviä selkeitä ja piilevämpiä vastuullisuusviestinnän elementtejä, jotka yhdessä muodostavat asiakkaalle näkyvän viestin. A3-kokoisen suunnittelupohjan voitte ladata täältä.

VASTUULLISUUSVIESTINNÄN SOMEKALENTERI on kehitetty vauhdittamaan someviestinnän toteutusta ja lisäämään suunnitelmallisuutta someviestintään. Järjestäkää yhteinen ideointisessio, jossa ideoitte ravintolanne tunnelmaan sopivia postauksia, tai printatkaa kalenteri seinälle, ja poimikaa sieltä valmiita ideoita inspiraation uupuessa. A3-kokoisen suunnittelupohjan voitte ladata täältä.

Somepostauksia voitte luonnostella esim. vastuullisuusviestinnän somekalenteri -suunnittelupohjan toisella sivulla olevalle somejulkaisujen suunnittelupohjalle:

Somekalenterin inspiraationa toimi Niku Creativen somekalenteri, sekä vastaavat työkalut maailmalta. Kalenterin sisältöä on ideoitu yhdessä muunmuassa ravintola-alan toimijoiden ja viestintäentusiastien kanssa Rohkeutta vastuullisuusviestintään somessa -työpajassa keväällä 2022.

YHDESSÄ PAREMPAA VASTUULLISUUSVIESTINTÄÄ -suunnittelupohjan avulla voitte ideoida sitä, miten jalkauttaa vastuullisuustieto henkilökunnalle, ja innostaa viestimään vastuullisuusasioista. A3-kokoisen suunnittelupohjan voitte ladata täältä.

Lisää oppia ja käytännönläheisiä vinkkejä vastuullisuusviestintään löydätte Vastuullisempaa kattausta -julkaisumme luvusta 4: Vaikuttavuutta vastuullisuudesta viestimällä. Materiaalipankistamme löydät käytännönläheisiä työkaluja myös muutosjohtamisen ja käytännön vastuullisuustoimenpiteiden läpiviemisen tueksi.

Kuulemme mielellämme, miten onnistuimme, ja miten työkaluja voisi kehittää paremmin toimiviksi! Laita meille anonyymia palautetta tämän linkin kautta: https://www.lyyti.fi/questions/227923541a Kiitos!

Blogitekstin on kirjoittanut Heidi Wallin (Service Designer, TM & KTM). Hän työskentelee Laurea ammattikorkeakoulussa palvelumuotoilun asiantuntijana. Mission Positive Handprint -hankkeessa hänen työnkuvaansa kuuluu vastuullisen ravintolaliiketoiminnan kehittäminen ja positiivisen kädenjäljen kasvattaminen yhteistyössä hankkeessa mukana olevien pk-ravintoloiden kanssa. Blogitekstissä esitellyt työkalut on kehitetty yhdessä Saara Gröhnin (Service Designer, YAMK) kanssa.