Planetaarinen ruokavalio tekee hyvää maapallolle ja terveydelle  -tietoisku 20.9.2022

Ruoka on ihmiskunnalle elinehto, mutta samalla ruoantuotanto kattaa kolmanneksen maapallon hiilidioksidipäästöistä. Sen lisäksi, että ruoka on kestävästi tuotettua, sen pitäisi myös edistää ihmisten terveyttä. Näitä tarpeita silmällä pitäen on kehitetty planetaarinen ruokavalio, joka edistää sekä maapallon että ihmisten hyvinvointia.  

Ravitsemuksellisesti laadukkailla ruokatuotteilla tuetaan asiakkaiden terveellisimpiä ruokailutottumuksia ja ekologisempia valintoja. Erilaisten ruokavalioiden ja uusien suuntausten tuntemus auttaa ruokalistasuunnittelussa ja ravitsemustietoisten asiakkaiden palvelussa.  Tule kuulemaan ja keskustelemaan, miten planetaarinen ruokavalio koostetaan, ja miten jo pienilläkin muutoksilla päästään lähemmäs hyvinvoinnin ja kestävän kehityksen tavoitteita.  

Tilaisuudessa asiantuntijana toimii laillistettu ravitsemusterapeutti ja diplomi-insinööri Eliisa Girsén.  Hänen ammatillinen intohimonsa on hyvinvoinnin edistäminen ilolla, inhimillisyydellä ja isolla sydämellä. Ruoalla on valtava vaikutus sekä yksilön että koko maapallon hyvinvointiin, joten mielenkiinnon kohteena on ihmisten lisäksi globaali ruokatalous ja kestävä ruoantuotanto. Monipuoliseen osaamiseen kuuluu mm. ravitsemusviestintä, kouluttaminen ja elämäntapamuutosryhmien vetäminen. Hänellä on vahva osaaminen hyvinvoinnin edistämisestä. 

Aika: 20.9.2022 klo 14-15
Paikka: Zoom, linkki tapahtumaan lähetetään 19.9. kaikille mukaan ilmoittautuneille.
Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille ravintola-alan toimijoille.

Lisätietoja: Savonia-ammattikorkeakoulun projektipäällikkö Hannaleena Uhlbäck-Ropponen, hannaleena.uhlback-ropponen@savonia.fi, puh. 044 758 5580

Työpaja on osa Mission Positive Handprint -hanketta. Hanke rahoitetaan osana Euroopan unionin Covid-19 -pandemian johdosta toteuttamia toimia.