Mistä lähteä liikenteeseen hiilijalanjäljen laskennassa? -verkkotilaisuus 13.2.2023

Hiilineutraalisuus tavoitteet tuovat yritykselle konkreettisia kustannussäästöjä, niillä vastataan asiakkaiden odotuksiin, saadaan liiketoiminnallista hyötyä ja pystytään vaikuttamaan ilmastonmuutokseen. 

Mistä yrityksen hiilijalanjälki muodostuu? Tule mukaan verkkotilaisuuteen kuuntelemaan miten pääset alkuun ravintolasi hiilijalanjäljen kartoittamisessa ja miten matka kohti hiilineutraalisuutta voi alkaa. Kotipizzan vastuullisuusasiantuntija Sara Anttila avaa Kotipizzan matkaa hiilijalanjäljen pienentämisessä. Tämän jälkeen Savonian ympäristöasiantuntija Merja Tolvanen näyttää miten pääset konkreettisesti kartoittamaan ja laskemaan ravintolasi hiilijalanjälkeä.  

“Siirtymä hiilineutraalisuuteen on suuri murros yhteiskunnassa. Vähäpäästöisempiin tuotteisiin siirtyminen on osa yrityksen riskin- ja maineenhallintaa. Vastuullinen toiminta myös edesauttaa työntekijöiden sitoutumista ja ammattiylpeyttä, mikä tuo säästöä henkilöstömenoissa.”  
Lähde: Hiilineutraaliuden käsikirja, Novago Yrityskehitys Oy  

Aika: 13.2.2023 klo 13-15
Paikka: Zoom, linkki tapahtumaan lähetetään 10.2. kaikille mukaan ilmoittautuneille.
Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille ravintola-alan toimijoille.

Lisätietoja: Savonia-ammattikorkeakoulun projektipäällikkö Hannaleena Uhlbäck-Ropponen, hannaleena.uhlback-ropponen@savonia.fi, puh. 044 758 5580

Työpaja on osa Mission Positive Handprint -hanketta. Hanke rahoitetaan osana Euroopan unionin Covid-19 -pandemian johdosta toteuttamia toimia.