Kestävä ruokatarjonta -teemaviikko 20.-24.3.2023

Mission Positive Handprint järjestää teemaviikon verkossa, joka kerää yhteen kestävän ruokatarjonnan asiantuntijoita. Pääsemme syventymään monipuolisiin näkökantoihin sekä siihen miten kestävyyttä voidaan toteuttaa ravintoloiden ruokalistasuunnittelussa.

OHJELMA:

MA 20.3. Klo 14.00
Ruuan alkuperä ja vastuulliset hankinnat
Mari Koistinen (MMM) on tietokirjailija, joka on perehtynyt erityisesti ruoankulutuksen ympäristövaikutuksiin sekä ruoan vastuullisuuteen ja ekologisiin vaihtoehtoihin.

MA 20.3. Klo 15.00
Kahvitunti Jarkko Issukan kanssa
Jarkko Issukka toimii Pauligin Brand Managerina ja paahtimolähettiläänä. Kahvimaailman lisäksi Jarkolla on pitkä tausta ravintola-alalta yrittäjänä, kouluttajana ja palkittuna baarimestarina.

TI 21.3Klo 15.00
Vastuulliset kalatuotteet
Kalatukku E.Erikssonin toimitusjohtaja Mikko Poikolainen kertoo yli 140-vuotiaan yrityksen vastuullisuusperiaatteista ja siihen liittyvistä toiminnoista. Yrityksen valikoimassa on yli 1000 erilaista, laadukkaasti ja vastuullisesti tuotettua tuotetta.
MSC on myöntänyt Kalatukku E.Erikssoninlle vuoden 2022 Kultainen Kala-palkinnon, joka myönnetään vuosittain yhdelle MSC:n yhteistyökumppaneista, joka tahollaan tekee töitä vastuullisesti pyydettyjen merenelävien tunnettuuden lisäämiseksi. Kalatukku E. Eriksson on edelläkävijä vastuullisten merenelävien tukkukaupassa.

KE 22.3. Klo 14.00
Vastuullisuusilmiöt ravintola-alalla ja Kespron ratkaisut asiakkaiden odotuksiin  
Kespron vastuullisuusasiantuntija Valtter Vuori kertoo vastuullisuusilmiöistä, jotka korostuvat foodservice-asiakkaiden ja kuluttajien käsityksissä juuri tällä hetkellä. Mistä foodservice-asiakkaat ovat kiinnostuneita vastuullisuuden saralla ja miten asiakkaiden odotuksiin voidaan vastata ja luoda jopa lisää asiakasarvoa? Kespro haluaa tarjota asiakkailleen tukea vastuullisempiin hankintoihin, liiketoimintaan ja viestintään.

TO 23.3. Klo 14.00
Ravitsemus suhteessa ekologisuuteen
Ravitsemusterapeutti Eliisa Girsén avaa miten valtava vaikutus ruualla on sekä yksilön että koko maapallon hyvinvointiin. Kuluttajaa kiinnostaa ruokavalinnoissa eettiset ja ekologiset tekijät terveellisyyden sekä hyvinoinnin lisäksi. Ympäristön kannalta on väliä mitä valitsee ja mitä syö. Kuinka edistää arjen ekotekoja ja huomioida tarjoomassa kestäviä ratkaisuita.

PE 24.3. Klo 14.00
Luomun käyttö osana vastuullisuustyötä -paneelikeskustelu
Paneelissa aiheesta keskustelemassa Luomu-asiantuntija Anu Arolaakso (Ekocentria), toimitusjohtaja Aura Lamminparras (Pro Luomu ry), johtaja Sari Iivonen (Luomuinstituutti) sekä ravintolapäällikkö Anu Heiskanen (ravintola Musta Lammas).