Suomalaiset joivat vuonna 2020 kahvia reilut 9,9 kg eli noin 1 100 kupillista henkeä kohden. Kahvin osuus ravintoloiden myynnistä on merkittävä.

Mutta tiesitkö, että:
• Reilun desin kokoisen kahvikupillisen tuottamiseen kuluu 140 litraa vettä
• Suurin osa tästä piilovedestä kuluu vaaditun kahvimäärän kasvatukseen ja prosessointiin
• Vuositasolla suomalainen kuluttaa siis 169,400 litraa vettä kahvin juomiseen
• Suomalaiset kaatavat kahvia pois vuosittain noin 2,5 litraa henkilöä kohden ja tämä muodostaa n. 13 % kotitalouksien vuosittaisesta ruokahävikistä.

Paljonko teillä heitetään kahvia pois? Mitkä ovat teidän keinot hiilijalanjäljen pienentämiseen omassa yksikössä?

Muun muassa nämä asiat ovat esillä, kun Pauligin Brand Manager Jarkko Issukka pitää maanantaina 20.3. klo 15–16 tietoiskun kahvista verkon välityksellä. Hävikin lisäksi Jarkko muun muassa pureutuu kahvin vastuullisuuteen ja purkaa vyyhtiä mistä kahvin hiilijalanjälki syntyy ja mitkä ovat kahvipaahtimon tavat pienentää sitä.

Ota kuppi kahvia ja tule kuulolle!

Linkki päivittyy myöhemmin.

Aika ja paikka:

Verkkotilaisuus Zoomissa 20.3.2023 klo 15-16

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.