Paikka: Jyväskylä, Dynamo, Piippukatu 2, 40100 Jyväskylä

Aika: 7.2.2022 klo. 9.00 – 16.00

Tule Jyväskylään ratkomaan ravintola-alan ajankohtaisimpia haasteita! Hackathon on innovaatiokilpailu ja hyväksi havaittu yhteiskehittämisen toimintamalli uusien ideoiden keksimiseen ja jalostamiseen.

Tapahtuma on avoin kaikille ravintola-alan kehittämisestä kiinnostuneille.

Miksi kannattaa osallistua?

Verkostoidu, vaikuta, tee bisnestä paremmin, opi uutta, oivalla, innostu ja onnistu! 

Osallistumalla hackathoniin saat uusia ajatuksia oman liiketoimintasi vastuullisuuden kehittämiseen ja pääset verkostoitumaan muiden ravintolayrittäjien, ravintola-alan asiantuntijoiden ja toimijoiden kanssa. Tervetuloa mukaan oppimaan ja inspiroitumaan!

Ravintola-ala on kohdannut valtavia haasteita viime vuosina. Koronapandemiavuodet olivat epävarmoja ravintola- ja tapahtuma-alalle, ja meneillään oleva Ukrainan sota on myllertänyt myös ravintoloiden toimintaympäristöä. Tämän vuoksi myös liiketoiminnan kehittäminen vastuullisemmaksi on ollut haastavaa.

Asiakkaille ravintolan vastuullisuudella on kuitenkin merkitystä ravintolan valintapäätöstä tehtäessä. Suomalaisten odotukset ravintoloiden vastuullisuudelta -kyselytutkimukseen vastanneista 69% kertoi vartuullisuuden vaikuttavan ravintolavalintaansa, ja yli puolet vastanneista oli valmis maksamaan vastuullisuudesta enemmän valitessaan ravintolaa ja ruoka-annosta. Vastuullisuusteemoista tärkeimpinä asiakkaat pitivät raaka-aineiden hankinnan läpinäkyvyyttä, henkilökunnan sosiaaliseen hyvinvointiin sekä kierrätykseen liittyviä näkökohtia.

Vastuullinen toiminta on osa ravintoloiden päivittäistä arkea, mutta raaka-aineiden hintojen nousun myötä vastuullisen liiketoiminnan kehittäminen korostuu yhä enemmän. 

Vastuullisuuden ja raaka-aineiden hintojen nousun lisäksi ravintola-alaa tällä hetkellä puhuttavia teemoja ovat etenkin työvoiman saatavuuteen ja ammattitaitoon liittyvät seikat sekä digitaalisuus. Kokkibarometri -tutkimukseen vastanneista jopa 92 % oli sitä mieltä, että erityisesti ammattitaitoisen työvoiman löytäminen koetaan erittäin haastavaksi tulevaisuudessa.

Ravintola-alan haasteisiin vastaamiseksi tarvitaan uusia innovaatioita menestyksekkään ravintolabisneksen toteuttamiseksi. Uskomme, että uusien ja kestävien ruokapalvelukonseptien kehittäminen on tie menestykseen!  

Haasteet, joita hackathonissa pyritään ratkaisemaan:

Ohjeet osallistumiseen

Kaiken voi kierrättää paitsi vanhat toimintamallit. Ne pitää heittää roskiin. 

Tässä tapahtumassa heitämme vanhat toimintamallit roskiin yhdessä. Hackathonin tavoitteena on keksiä yhdessä uusia, originaaleja ratkaisuja edellä mainittuihin haasteisiin. Muodostatte muutaman hengen tiimit ja käytte ennakkoluulottomasti töihin. Apunanne teillä on monipuolisesti erilaisia sparraajia ja asiantuntijoita, jotka haastavat teitä ja vievät ideoitanne kanssanne eteenpäin.

Kun iltapäivä koittaa ja ratkaisunne on valmis, pääsette esittelemään sen monialaiselle tuomaristolle. Kaikki ideat muistetaan, parhaat palkitaan. 

Tapahtuman aikataulu:

08:30 Verkostoitumisaamukahvit  

09:00 Tervetuloa! Ohjelma alkaa  

Lounas

14:00 Ryhmien esitykset  

Kahvitauko

15:40 Tuomaristo kertoo päätöksensä ja voittajien palkitseminen   

16:00 Kiitos päivästä 

Huom. Hankkeessa mukana oleville pilottiravintoloille lähetetään erillinen ilmoittautumislinkki myöhemmin.

Lisätietoja hackathoniin liittyen voit kysyä Mission Positive Handprint -hankkeen Jamk-tiimiläisiltä:

Heidi Colliander, osatoteuttajan projektipäällikkö, Jamk, heidi.colliander@jamk.fi / 050 562 9017

Tomi Hiltunen, asiantuntija, Jamk, tomi.hiltunen@jamk.fi / 050 563 2505

Laura Salo, asiantuntija, Jamk, laura.salo@jamk.fi / 050 524 0166

Sari Minkkinen, asiantuntija, Jamk, sari.minkkinen@jamk.fi / 046 920 0304